Agility på Nordhordland

Bedre sent enn aldri! Vi var på Nordhordland Hundeklubb sitt stevne søndag som var, lørdagen ble brukt til å sove ut etter nattevakt. Kort oppsummert; mye gøy, litt tull, mange fine baner og 2 x disk (ind hopp og ag). Lykke har fortsatt konkurranse pause så hun var med som selskapsdame 😉

Agility lag

Agility 3

Publisert i agility, film, Konkurranse | Legg igjen en kommentar

Stevnehelg

Her har det vært fullstendig bloggtørke denne våren, travle tider + en real motivasjonsbrist på agilityfronten med Lykke som det viser seg å være vanskelig å komme ut av. Planen fremover nå får være å gå tilbake noen skritt sånn at vi forhåpentligvis kan finne litt mestring og motivasjon. Kanskje også noen privattimer eller et passende kurs for å få hjelp til å løsne på ting. Time will show.

Denne helgen har det vært dobbeltstevne i Nordnæsdalen. Det har vært fint vær de siste ukene, noe som dessverre betyr at underlaget er hardt og mange hunder slet med feste. Harly justerte seg forholdsvis bra, men Lykke som kun går i ett gir (det som heter full fart) hadde store problemer i første løp begge dager. Flere veldig fine baner av dommer René Blank, som også var flink til å tilpasse linjer til underlaget. Det liker vi! 🙂 Med to hunder og to ringer så hadde jeg nok med oppvarming, nedgåing og være på rett sted til rett tid, så det ble ingen filming i løpet av helgen.

Lørdag
Harly
Hopp 3 – 5 feil og 5  plass. Ja hva skal man si? Helt greit liksom, hadde hverken noe god eller dårlig følelse gjennom løpet.
Åpen ag – En bane jeg likte veldig godt, men endte med disk når han stakk i motsatt tunellinngang.
Lag – feilfritt, fiiiin flyt, flink hund!

Lykke
Ag 1 – Stakkars Lykke som seilte rundt som Bambi på isen i hver sving. Frøkna glemte feltkriterie på stigen et øyeblikk, da var det like greit å stoppe opp, roe ned, ta felt på nytt også avslutte på en grei måte.
Åpen ag – 10 feil ( vegring + riv) og 7. plass. Tidvis noe som lignet på flyt, ganske bra til oss å være, overraskende bra faktisk! 

Søndag
Harly
Ag 3 – 1 pl, cert. Kjempefin bane og fin fin flyt.
Hopp 3 – 5 feil og 8. plass. Feil slalom inngang. Fornøyd med at vi fikser en noe hektisk start. Hadde kræsj i ringene så jeg briefer noen minutter når de bygger opp til stor og starter som nr 3 i klassen. Fikk vel muligens ikke tid til å bli nervøs..?
Lag – bra start, ganske fin flyt og plutselig disk. Ups… Tenker nok at den tobeinte begynte å bli sliten i hodet etter en lang helg.

Lykke
Hopp 1– Første løp som er relativ høy tut og kjør stil på innimellom. Litt dårlig utgangspunkt med kræsj i ringene, rett i bilen med  Harly etter ag 3, bytter hund og løper til start med Lykke. Ok start, men så baller det på seg litt her og litt der før det ender i disk.
Ag 1 – Disk. Hun oppdaget en tunell som lå litt forlokkende til. Men alikevel det løpet jeg er mest fornøyd med i løpet av helgen, hun har veldig fine felt og en veldig fin sving på hoppet før stigen.

image

Alt i alt så er det veldig mye bra, Harly er pliktoppfyllende og stabil som alltid – en fryd å jobbe med! 
Med Lykke får jeg ta med de små tingene. Hun bommer på en slalominngang i løpet av helgen, de resterende er bra. Hun sitter på start i samtlige løp, og har 8/9 korrekte nedfelt i løpet av helgen. Det er da noe å ta med seg videre! 🙂

Publisert i Uncategorized | 4 kommentarer

Årets første stevnehelg

Denne helgen har det vært stevne på Os i regi av Bergen Agilityklubb. Supre baner av dommer Gondola Guttormsen både lørdag og søndag. 🙂 
Noe variabel innsats av undertegnede,  det er visst ikke bare hundene som trenger jevnlig trening… 😉
Lykke har vært hjemme med Kihm ettersom medisinene hun gikk på har 2 ukers karantenetid.

Lørdag var det 2 x disk i de individuelle løpene og et pent og feilfritt løp med laget. Dessverre ingen andre som kom gjennom, men vi fikk nå ihvertfall avsluttet greit.

Søndags hopp løp var vel så bra som kunne ha gjort føler jeg. Feilfritt, 3. plass og Cert! 

image

I agility løpet senere er jeg ikke helt på, noe som straffer seg fort og ender i disk. Dagen avsluttes med en andre plass med laget (og alt for mange feil).

Publisert i Uncategorized | 2 kommentarer

Uheldig start på 2016

Søndag kveld oppdaget vi et sår på foten til Lykke. Det er ikke uvanelig med pelsløse flekker på den kroppen etter en skogstur, men nå hadde hun I tillegg skrelt av hud. Såret ble renset og bandasjert.

Når jeg sto opp mandag var foten veldig hoven. Etter en liten lufting ringte jeg vetrinæren og det var heldigvis ledig time etter en halvtime. 🙂

Det var ingen tegn til brudd, men foten var både hoven og varm, og tillegg hadde hun fått feber.
Hun fikk en sprøyte med smertestillende og betennelsesdempende, samt at hun skal gå på onisor tabl noen dager fremover. Og ja, redusere all aktivitet med 50 %. Hurra… :p

Pasienten selv er kvikk og rask, som hun pleier, og bestikkes  med tyggebein for å holde seg i ro. I dag er hevelsen betraktelig mindre og humøret er på topp.

Skjerm var ikke særlig populært….

image

Lykke skal naturligvis ikke da delta på agilitystevnet neste helg.

Publisert i bilder, helse, planer | 1 kommentar

Året som gikk og året som kommer

Det har blitt minimalt med blogging dette året, en travel hverdag og noen ekstra utfordringer/oppoverbakker/hva nå enn det heter, har tatt mesteparten av energi og fokus. Vi satser på at 2016 blir bedre 🙂 Siden det nærmer seg nytt år er det vel passende å se på noen mål, Harly først:

  • Få de siste nappene i ag og hopp 2 – det gikk bra jo, vi rykket opp til hopp 3 i juni og agility 3 i september. Og jammen rasket vi med oss et cert i ag 3 debuten. Kjempegøy!
  • Lære seg frysmarkering/Smeller – joda, det ble påbegynt i hvert fall, det har vært litt lite trening i høst så jeg er usikker på hvordan det står til med generalisering og den slags pr dd.

Også Lykke:

  • Starte D spor – debut i mars , foreløpig hennes første og eneste nbf stevne. Hun hadde det veldig gøy da, på tross av at føreren ikke var helt sikker på at hun var klar.
  • Opprykk til C – jepp, med et nødskrik 😉
  • Starte ag /hopp 1 – jepp. Har vært med som underholdningsinnslag i hvert fall.

I 2016 ser det ut til at det er flere stevner her vestpå som klaffer med frihelger og jeg har så smått begynt å sette opp en plan. Vi er i gang med litt innetrening, og gleder oss til stevne på hjemmebane i januar 🙂

Målene for 2016 ser omtrent sånn ut

Harly

  • Cert i agility
  • Cert i hopp
  • Trene feltsøk og smeller for moro skyld

 

Lykke

  • Napp i agility 1
  • Trene spor, feltsøk og smeller for moro skyld

I tillegg skal vi selvsagt kose oss på tur, og fortsette med denne joggingen som ble påbegynt i høst. Hat-faktoren er så absolutt blitt lavere, på grensen til overkommelig faktisk! Jeg må finne en ny runde da, stien har blitt til et eneste stort gjørmehull…

Publisert i planer | 1 kommentar

NKK Hamar

I helgen var vi en tur over til NKK Hamar, planene var utstilling, hopp 3 og årsmøte i raseklubben.

Lørdagen ble betraktelig mer hektisk enn planlagt da agilityen ble flyttet til Moelv. Lykke hadde da oppmøte kl 9 i Vikingskipet og Harly kl 11 på Moelv…. Kan ikke si det medførte ikke noen stor lyst til å melde på både ag og utstilling på flere NKK arrangementer. 

Hundene ble godt luftet også la jeg Harly i bilen med dekken mens Lykke skulle stilles. 21 påmeldte kelpier, med noen få «ikke møtt». Dommerbytte gikk som tenkt ikke vår vei, men ettersom det skulle være årsmøte så følte jeg at jeg måtte ta turen over. VG på Lykke, fra en veldig hyggelig dommer. Kritikken sliter jeg litt med å tyde men det er kanskje noen andre som forstår håndskriften bedre enn meg 🙂

image

Fikk heldigvis beskjed fra Kristin (takk!) på Moelv at de var forsinket der så da ble det litt mindre kaotisk å komme seg dit.
Klesskift på parkeringsplassen også oppvarming av Harly så var vi klar. :p
Jenni var dommerelev og hadde laget en kjempefin hopp 3 bane.  Synd at ikke NKK annonserte med dommerelev, for da hadde jeg meldt på ag 3 også!
Blir dessverre et lite sekund for sein ved nr 17 så Harly smetter direkte i nr 14. Pyttsann, flink hund, sløv fører. Er ellers veldig fornøyd med gjennomføringen vår, mye bra der. Så får vi finpusse på det som mangler i vinter 🙂

image

image

 

Publisert i Uncategorized | 1 kommentar

En (veldig) forsinket stevneblogg!

Helgen 19.-20. september var det agilitystevne på hjemmebane i Nordnæsdalen, planen var at Lykke bare skulle starte hopp, men undertegnede var litt fraværende under påmeldingen så da ble hun meldt på ag 1 lørdagen på gammel vane. 😛

Målet for henne denne helgen var hovedsakelig å få konkurranseerfaring, vi har et stykke igjen før vi kan håpe på noe resultater 🙂 Det ble minimalt med filming i helgen, men jeg skal se om banetegningene er lagt ut sånn at de i hvertfall kan deles 🙂

Lørdagen begynte med disk i både hopp 1 og hopp 3!  I hopp 1 valgte Lykke å «overse» hjulet som sto før tunellen, men med tanke på at det var dagens første løp så var hun sånn noenlunde styrbar. Ja en stund i hvert fall 😉

Disken i hopp 3 var intet annet enn en diger førerfeil. Etter briefing begynte jeg å tvile på egne valg og endret planen. Det var ikke lurt…. Da kommer man bakpå, bakpå og enda mer bakpå, og til slutt gikk det rett vest. Klok av skade! Kanskje..?

Så var det agility 1. Jeg var veldig usikker på om jeg skulle sette et blindbytte før tunellen, men med tanke på fartstrekket i starten så regnet jeg med at hun i utgangspunktet var høyt nok oppe om jeg ikke skulle presse på enda mer fart. Ser jo i ettertid at jeg antageligvis hadde hatt tid til å sette et kontrollert bytte. Mye å være fornøyd med, og selvsagt mye å jobbe videre med. Som for eksempel å ikke fly av vippen…. 😉

Deretter var det debut for Harly i agility 3. En artig bane der man måtte holde hodet kaldt for å komme i rett tunellinngang til rett tid! Av 7 startende i storhund klassen var det kun 2 som kom gjennom uten disk. Harly var eneste feilfri, dermed 1.plass og cert, hurra! 😀 Premien var gavekort på hundemassasje hos Connie på Troll Dyreklinikk, en kjempefin premie NBSK! Den har vi allerede brukt 🙂

Hopp 1 søndagen var en liten repetisjon av en tunellsugen frøken. 1, 2, 4, disk! Jaja, vi får si oss fornøyd med 3 av 3 løp uten tjuvstart, og ikke minst et godt stigefelt og et ok mønefelt på lørdagen. Til vinteren blir det innetrening, vi får utnytte den godt 🙂

Hopp 3 var et løp med mye bra flyt og jeg synes planen fra briefing satt bra. Dessverre riv på siste hinder og 5. plass.  Det blir også 5 feil i ag 3. Jeg stikker litt for tidlig for å rekke opp til neste hopp og får dermed ikke med meg at Harly har en dårlig linje og river hjulet. Feltene sitter dog som de skal så det blir med den ene feilen, og vi ender med en 3. plass. Harly sine løp er det i hovedsak jeg som roter litt til her og der, men til å være nettopp rykket opp i klasse 3 så synes jeg vi holder et ok nivå. Nå som terminlisten har kommet ut kan planleggingen av 2016 begynne 🙂

En liten filmsnutt fra trening med Cecilie og Liv tidligere denne uken!

 

Publisert i agility, film, Konkurranse | Legg igjen en kommentar